Sau: opinii în antiteză. Motto: "Pacea e mai bună ca dreptatea!" - Pr. Arsenie Boca
miercuri, 29 aprilie 2009
Ce mai e PERMIS şi INTERZIS românilor?
Se iau măsuri... se dau hotărâri, se acţionează asupra emanicipării cetăţeanului român.
Demersurile autorităţilor sunt menite să ne civilizeze, pe noi românii, o naţie a cărei elită a fost epurată acum 60 de ani, rămânând fără nici un cărturar, dascăl şi chiar medic.
Noul regim proletar a depus eforturi deosebite pentru re-educarea acestora prin predarea intensivă a împletitului de coşuri şi săpatul la Canal. "Egalitatea" şi "fraternitatea"experimentale impuse de aceşti proletari a condus la cristalizarea unei noi pseudo-elite ce urmărea doar bunul curs al devoltării societăţii lor/"noastre". Ei bine, după atâţia ani putem spune că aceştia au fost singurii care "au văzut lumea"..., care nu ştiu probabil că înainte de '50 România reprezenta în literatura universală, artele frumoase, modă, politică, arhitectură şi prin istoria sa mai mult decât au învăţat la şcoală aştia care au rescris totul până nici ei n-au mai ştiut care este adevărul.
Cum se cramponează iluştrii noştrii proletari-torţionari în salvarea aparenţelor sau... "desfăşurarea activităţii"? Păi, simplu..., adică după posibilităţi intelectuale şi disponibilităţi culturale.
Aşadar, aceştia au înţeles conform tendinţelor originare, rurale ale domniilor lor că:
1. Numai "ţăranii" stau pe iarbă şi mai şi mănâncă pe ea. Cetăţenii civilizaţi admiră doar peluzele verzi, întinse parcă în ciuda vremii frumoase, de pe asfalt. Şi ce dacă francezii ies mereu la picnic pe iarbă, au auzit ei că aştia aveau şi păduchi când purtau perucile alea.
2. Bicicletele nu au voie ghici unde? Pe stradă? Nu. Pe stradă oricum n-ai loc şi rişti să nu ţi se facă nici asigurare de viaţă. Pe trotuare? Nu, pentru că pe trotuare stau maşinile...pietonii împărţindu-se între carosabil şi trotuar. Dar unde s-ar putea interzice ca să fie odată rezolvaţi toţi bicicliştii aştia, odată pentru totdeauna, de la mic la mare? Aşa că de acum: Este interzis să mai mergi cu bicicleta în parc! Suntem doar nişte tovarăşi civilizaţi! Să nu mai spunem că mare noroc aveţi să umblaţi despuiaţi astăzi prin centrul capitalei în căldurile de vară... în pantalonii din aceia mult deasupra genuchiului, sau papuci...pentru care altadată...ehe! dădeai socoteală la secţie.
Şi, oricum, ca să nu ziceţi că nu suntem suficient de "civilizaţi" (ar zice demnitaru' nea' Caisă), am votat o altă lege a libertăţii sexuale. Ne-am înţeles că e ilegal să te tot vânzoleşti cu bicicleta, tu..., fi-tu' sau fi-ta aiurea pe alei în parc, sau să şifonaţi gazonu' popular. Însă, poftim! V-am dat drumu' la libertatea sexuală totală în familie, acum incestul fiind permis..., la adulţi (na şi voi, acuma) şi considerăm că este o lege foarte bună şi folositoare românului de rând, care poate nu e pop..na, pardon, homosexual...că românul, dom'le, nu prea e el cu d'astea... însă mereu va fi "aproape" de familie. Mai aproape d-aşa n-aţi văzut... Oricum, ce dreaq ţineţi cu ăia, nebuni parcă frate, de se echipează ca toate alea pă ei,... cu role, biciclete şi alte motoraşe...da' să se facă oameni serioşi. Burta la noi e un semn de maturitate şi înţelepciune, nu cum zice gura rea a lumii... Da' aştia săra... ăă, uscaţi..., de răi ce sunt, aşa.. aştia de nu ne dau pace nouă care i-am ajutat mereu.., şi "înainte", şi acuma.
marți, 21 aprilie 2009
One Human Touch...
De ce pentru un serveţel care rezistă doar câtorva atingeri umane este necesar un ingredient atât de preţios şi indispensabil pentru viaţa noastră, adică virgin pulp? Altfel spus, copaci sănătoşi tăiaţi şi mărunţiţi ca standardul impus de concurenţă şi strategii de marketing să nu fie încălcat. Mereu mai mult, la acelaşi preţ... ba mai ieftin decât alţii. De unde? De la cea care ne dă...ÎncĂ!
Nu lăsaţi pe nimeni să taie copacii (asta nu înseamnă că nici pe cei care toaletează arborii, deci care îi apară şi îngrijesc astfel); Plantaţi chiar voi un copac...oriunde, cel puţin unul. Îmbraţişaţi un copac şi veţi simţi o puternică senzaţie, dincolo de amintiri din copilărie când s-a mai întâmplat să mai cuprindeţi un copac cu braţele. Această senzaţia vă va surprinde cu forţa sa prezentă, reală, vie. E bine să vă bucuraţi de această energie..., e bine să fiţi recunoscători şi să-i mulţumiţi, iar dacă aveţi şi puţină apă să-i oferiţi copacului de la care v-aţi încărcat, schimbul este şi mai echilibrat şi benefic.
Vă urez doar să vă daţi seama cui trebuie să mulţumiţi pentru că respirăm... viaţă, nu-i aşa?
Şi uite că poţi chiar şi locui într-un copac. :)
Şi nu cumpăraţi produse Kleenex! Cei care cot-la-cot cu Xerox şi mulţi alţii au tăiat peste 30 ani din pădurile seculare ale planetei în special Padurea Amazoniană unde s-a speculat sau/şi controlat condiţiile de corupţie a unei ţări sărace unde tezaurul natural al omenirii s-a aflat la discreţia jefuitorilor.
luni, 20 aprilie 2009
Din categoria "Cum acţionăm"
Păi uite discutam şi notam că:
Dacă Dumnezeu este în fiecare dintre noi, necuviincios fiind cu semenii tăi, necuviincios eşti cu semenii tăi. Dragostea faţă de ceilalţi, reprezintă aprecierea libertăţii propriei noastre dezvoltării primită din parte Lui. În momentul în care realizăm că dacă El ar fi făcut totul "perfect" noi am fi fost lipsiţi de liberul arbitru... care ne-a adus în situaţia în care ne aflăm, ... însă din pura noastră voinţă. Să ne asumăm astfel "produsele" conştiinţei libere şi să acceptăm, iar dacă ceva poate fi făcut ceva mai bine (măcar în gand) în loc să ne exprimăm nemulţumirea faţă de ceva, sau cineva (!) , să facem şi să tăcem ca să se întâmple. Iar de va fi să vorbim, cu grijă să ne "incantăm" gandurile, pentru ca Dumnezeu să audă că noi ştim şi credem ăn mai mult decât putem arăta...că simţim!
Să învăţăm de la Soare. El dă mereu... şi nimic nu cere.
marți, 14 aprilie 2009
Pentru Natura căreia bir i-am luat mereu...
Poţi dona..., mult spus, căci doar un gest este suficient. Donaţia constă în 2% din impozitul de venit pe care îl plăteşti statului. Aşadar fă doar efortul de a completa un formular care va asigura două procente din impozitul tău pentru o activitate nobilă.
Una din organizaţiile pe care le puteţi îndreptăţi cu acest procent este MaiMultVerde care în câteva rânduri, nu ca alţii sute de ore la televizor şi în presă, ne descriu câteva din realizările anului trecut. Puţin din punct de vedere literar, politic, oratoric însă de o deosebită însemnătate pentru natura a cărui aparţinem cu toţii, deci şi pentru noi.
"În 2008 am plantat 107.000 de puieți în pădurile defrișate, am strâns 94.000 de kg de gunoi care sufocau natura, am lansat centrul de închirieri de biciclete Cicloteque, am adunat alături de noi peste 8.000 de voluntari și am făcut campanii de educație și responsabilizare ecologică în școli și licee, fără să cheltuim un leu din bani publici."
Contribuie acum şi tu cu un... gest.
Un gest care în natură se poate transforma în viaţă, aer, natură.
http://www.maimultverde.ro/doilasuta
Abonați-vă la:
Postări (Atom)